Nyheter

Vi tolkar naturen

01
mars
2019

Vi kan hjälpa dig som beställare med en rad bergtekniska problem. Till exempel med att utvärdera en befintlig bergskärning och svara på frågor som ”kommer den behöva åtgärdas, och i så fal inom vilken tidsram?”. Men vi kan givetvis även vara behjälpliga vid enklare undersökningar som syftar till att få en preliminär uppfattning om bergkvalitet och liknande på en obebyggd fastighet. Oavsett vad det gäller så hör av er till oss, så ser vi till att tillsammans hitta kostnadseffektiva lösningar på problemen. 

Läs mer här 

Orbicon föreläser om provtagning som sker vid due diligence uppdrag

30
januari
2019

Att utföra provtagning som sker vid due diligence (DD) uppdrag skiljer sig avsevärt från den normala miljö/bygginventeringen. Tyvärr utförs det inte så många av dessa uppdrag utan det görs upp främst kontraktuellt vid köpen. Vi på Orbicon har stamkunder som efterfrågar detta samt DD MTU (miljötekniska markundersökningar). Torvald är en av de få som utför detta i Sverige. 

Är ni med och deltar på Nätverket Renare Marks seminarium 7 februari så missa inte Torvalds föreläsning klockan 13:30.

Se hela programmet här

Vill ni veta mer om vad vi gör gällande ...

Välkommen tillbaka Laura!

14
januari
2019

Laura har precis tagit sin masterexamen i miljövetenskap på Stockholms universitet. Under våren och sommaren 2018 skrev hon sitt examensarbete på Orbicon som handlade om begreppet ekosystemtjänster i miljöbedömning och huruvida det är användbart i en miljökonsekvensbeskrivning. Det här ledde till en anställning där hon nu ska arbeta med miljöfrågor inom vattenmiljö. 

Vi är väldigt glada att ha tillbaka dig på kontoret.

Återigen välkommen Laura! 

Orbicon gör stor satsning i Luleå med nya lokaler!

08
november
2018

Här siktar vi högt och planerar för framtiden men innan vi kommer dit så erbjuder vi nu kontor/kontorsplats där du får möjlighet att lära känna härliga grannar och få lite sällskap i en trivsam miljö. I dagsläget finns ett antal, väl tilltagna, möblerade kontorsplatser (4 st) med möjlighet att möblera upp ytterligare 4 st. 

Vi sitter centralt, en promenad in till Luleå centrum tar ca 7 minuter, busshållplats utanför kontoret. Kontoret är fullt utrustat med kök för medhavd lunch, omklädningsrum, dusch och wc. I källaren finns möjlighet till träning på gym, squash, bastu och relax. ...

Examensarbete av Maria Blom

19
oktober
2018

Orbicon vill kunna erbjuda intressanta och utvecklande examensarbeten med koppling till utbildningar på högskole- och universitetsnivå inom förorenad mark, markvetenskap, geovetenskap, biologi, ekologi och samhällsbyggnad. Vi erbjuder kompetenta handledare med erfarenhet från den akademiska världen och arbetar för att kontinuerligt uppdatera och underhålla en ”bank” med idéer och uppslag till examensarbeten. 

Maria Blom startade sin resa på Orbicon med sitt examensarbete som ledde till en anställning, alltid lika roligt när det blir en succé matchning. Här nedan kan ni ta del av...

VA-mässan 25-27 sep, klart vi var där!

19
september
2018

Orbicon ställde ut på VA-mässan och fanns i monter B06:19, vi fördjupade oss om ledningsnät, lokala åtgärdsprogram för recipienter och dagvattenhantering. 
Vi hade även nöjet att lansera Data-Apex, ett verktyg som hjälper ledningsägare till kvalificerad åtgärdsplanering för spill- och dagvattensystem, tryck på bilden för att komma till sidan.

Det var givande dagar för oss på Orbicon, ser fram emot att spexa till det mer till nästa år!