Nyheter

Orbicon söker Multitalanger inom VA

17
januari
2018

Utredare, projektörer samt uppdragsledare! Oavsett vilken roll du har så är det av största vikt för oss att du är driftig, ödmjuk och kreativ med ett stort fokus på kvalitet. Din nya chefs mål är att det ska vara härligt med fredag men att du ska längta till måndagen.

Vi välkomnar problemlösare inom VA att vara med och utveckla Orbicon tillsammans med våra drivna och kunniga medarbetare. Du har akademisk utbildning och ca 5-50 års erfarenhet inom VA.

Med ett team om ca 600 ingenjörer och specialister, varav ca 200 inom VA, är Orbicon ett ledande nordiskt konsultbolag med...

Nu satsar Orbicon strategiskt inom VA-teknik

16
januari
2018

Orbicon har sedan starten 1866 utfört kvalitativa tjänster i Danmark. Affärsområdet VA har växt till att bli en betydande stomme i bolaget och nu är det dags att följa upp med en satsning i Sverige.  
Orbicons strategiska satsning inom VA i Sverige har nu startats i och med rekryteringen av den nya VD´n Åsa Malmäng Pohl, byggledare Pär Rönngren och teamchef Magnus Prahl. Tillsammans har de en lång och gedigen erfarenhet av VA-projekt i roller som konsult, beställare och entreprenör.
Till deras förfogande finns 200 VA-kollegor i Danmark.
Initialt kommer fokus ligga på...

Snart utökar vi med en GM 75!

12
januari
2018

Om ni är intresserade av få hjälp med era geotekniktjänster eller miljötekniska markundersökningar så kontakta oss så bokar vi upp vår
nya borrvagn GM 75 för er. I och med detta så har vi nu 3 st borrvagnar.

 

Kontakta
Markus Nilsson
Teamchef, Geoteknik och Fält 
 
mnil@orbicon.se
070-57 59 065

BAS-U Certifiering

13
december
2017

Nu har vår medarbetare Pär Rönngren certifierats avseende BAS-U. Pär har behörighetsnivån kvalificerad, vilket innebär större och komplicerade byggnads- och anläggningsprojekt. 

BAS-U innebär att samordningsansvaret tas över, för att skapa en säker arbetsmiljö när byggprojektet skiftar från planering och projektering till utförande. 
 

Janne Kempes stipendium 2017

27
september
2017

Vår medarbetare Rebecka Furberg som arbetar på kontoret i Luleå har genom sitt exjobb fått nominering till Janne Kempes stipendium 2017 för sitt examensarbete inom området ”Gruvor och Miljö”

 

En kort sammanfattning av examensarbetet

Minerallagen trädde i kraft år 1992 och miljöbalken år 1999. Efter det har inga större lagförändringar vunnit laga kraft som borde medföra ökade krav på gruvprövningens process gällande...

Öppethus i samband med seminarium

08
september
2017

Vi tackar alla som var med och invigde våra nya lokaler i samband med seminariumet där vi tog upp projektet Slussen, Tåsinge Plats och om PFAS.

Olyckligtvis kom inte vår inbjudan ut till alla men våra dörrar är alltid öppna (vid kontorstid) för er som vill kika in på Backa Strandgata 2 i Hisings Backa. 

Nya hjulspår med Orbicon

04
september
2017
Vi är glada att vår nya lastbil nu är i rullning!

Nu kan ni se denna fina lastbil ute på vägarna. Ytterligare en i Orbiconfamiljen.

 

 

Ramavtal med SGU

23
augusti
2017

Orbicon AB har tecknat ramavtal med SGU (Sveriges Geologiska Undersökning).
Ramavtalet sträcker sig till 2019-06-30, med option på 2 år till. Orbicon AB är nummer 1 i rangordningen inom "Projektering av åtgärder vid förorenade områden" och specifikt inom "Schaktsanering".

Orbicon AB är stolta och ser fram emot att få vara leverantör till SGU.

 

Sveriges geologiska undersökning (SGU) är den myndighet som ansvarar för frågor som rör berg, jord och grundvatten i...

EXAMENSARBETARE TILL LULEÅ

09
augusti
2017

Spridning av PAH från vägbeläggning    

Vi är glada på Luleå-kontoret för den 28 augusti börjar Maria Blom som examensarbetare på kontoret i Luleå. 

Maria är Pitebo, med allt vad det innebär. Där lever hon tillsammans med sin man Jon. Maria är utbildad lärare (låg- och mellanstadie) och har arbetat i skolvärlden ett bra tag. För något år sedan insåg hon att det var dags att gå vidare och vad lockade då om inte studier vid Umeå universitet. Intresset för miljö och natur gjorde att hon valde att läsa till geovetare och hon har nu kommit till den del av utbildningen som handlar...

Vattenbrist ökar behovet av nytänkande

08
augusti
2017

Fler kraftiga skyfall och mer torka, i sviterna av klimatförändringarna, ställer nya krav på samhällets vattenhantering. Det gäller att våga utmana de traditionella VA-lösningarna, menar Åsa Malmäng Pohl, hos konsultföretaget Orbicon. Författare: Marie Granmar, Aktuell hållbarhet 

Läs hela artikeln här:
Hållbar stad

Huvudkontoret i Göteborg har flyttat!

27
juni
2017
Orbicon flyttar till nya lokaler

Huvudkontoret i Göteborg har flyttat till ny adress.
Flytten skedde i vecka 27 så från och med 6 juli 2017 är vår nya adress:
Backa Strandgata 2
422 46 Hisings Backa

 

Climate Change Adaption

01
juni
2017

Under presentationen som vår VD Åsa Malmäng Pohl höll på Danish Royal Visit to Sweden lyfte hon upp projektet om klimatanpassad dagvattenhantering i Köpenhamn.
Här nedan kan ni se filmen som förklarar mer detaljerat hur Orbicon tänkt och om framtidsplanerna. Det är självaste CEO på Orbicon AS, Jesper Nybo Andersen, som medverkar i filmen. 

 

 

Danish Royal Visit to Sweden 2017

01
maj
2017
LIVEABLE SCANDINAVIAINTELLIGENT HEALTHCARE | SUSTAINABLE CITIES | MODERN LIFESTYLE
DANISH BUSINESS DELEGATION

Självklart deltog Orbicon på denna stora händelse 28-30 maj 2017. Vår VD i Sverige, Åsa Malmäng Pohl höll ett föredrag under seminariet SUSTAINABLE CITIES. Hon pratade b.la. om Solrödgård ARV– Ett CO2 och energineutralt reningsverk, klimatanpassad dagvattenhantering och Orbicons studieresor avseende dagvattenprojekt i Köpenhamn. Åsa fick även pratat lite med högt uppsatta personer inom politiken och kungahuset bl.a. vår kronprinsessa Victoria. 

Läs mer på...