Nyheter

Janne Kempes stipendium 2017

27
september
2017

Vår medarbetare Rebecka Furberg som arbetar på kontoret i Luleå har genom sitt exjobb fått nominering till Janne Kempes stipendium 2017 för sitt examensarbete inom området ”Gruvor och Miljö”

 

En kort sammanfattning av examensarbetet

Minerallagen trädde i kraft år 1992 och miljöbalken år 1999. Efter det har inga större lagförändringar vunnit laga kraft som borde medföra ökade krav på gruvprövningens process gällande...

Öppethus i samband med seminarium

08
september
2017

Vi tackar alla som var med och invigde våra nya lokaler i samband med seminariumet där vi tog upp projektet Slussen, Tåsinge Plats och om PFAS.

Olyckligtvis kom inte vår inbjudan ut till alla men våra dörrar är alltid öppna (vid kontorstid) för er som vill kika in på Backa Strandgata 2 i Hisings Backa. 

Nya hjulspår med Orbicon

04
september
2017
Vi är glada att vår nya lastbil nu är i rullning!

Nu kan ni se denna fina lastbil ute på vägarna. Ytterligare en i Orbiconfamiljen.

 

 

Ramavtal med SGU

23
augusti
2017

Orbicon AB har tecknat ramavtal med SGU (Sveriges Geologiska Undersökning).
Ramavtalet sträcker sig till 2019-06-30, med option på 2 år till. Orbicon AB är nummer 1 i rangordningen inom "Projektering av åtgärder vid förorenade områden" och specifikt inom "Schaktsanering".

Orbicon AB är stolta och ser fram emot att få vara leverantör till SGU.

 

Sveriges geologiska undersökning (SGU) är den myndighet som ansvarar för frågor som rör berg, jord och grundvatten i...

Vattenbrist ökar behovet av nytänkande

08
augusti
2017

Fler kraftiga skyfall och mer torka, i sviterna av klimatförändringarna, ställer nya krav på samhällets vattenhantering. Det gäller att våga utmana de traditionella VA-lösningarna, menar Åsa Malmäng Pohl, hos konsultföretaget Orbicon. Författare: Marie Granmar, Aktuell hållbarhet 

Läs hela artikeln här:
Hållbar stad

Huvudkontoret i Göteborg har flyttat!

27
juni
2017
Orbicon flyttar till nya lokaler

Huvudkontoret i Göteborg har flyttat till ny adress.
Flytten skedde i vecka 27 så från och med 6 juli 2017 är vår nya adress:
Backa Strandgata 2
422 46 Hisings Backa

 

Climate Change Adaption

01
juni
2017

Under presentationen som vår VD Åsa Malmäng Pohl höll på Danish Royal Visit to Sweden lyfte hon upp projektet om klimatanpassad dagvattenhantering i Köpenhamn.
Här nedan kan ni se filmen som förklarar mer detaljerat hur Orbicon tänkt och om framtidsplanerna. Det är självaste CEO på Orbicon AS, Jesper Nybo Andersen, som medverkar i filmen. 

 

 

Danish Royal Visit to Sweden 2017

01
maj
2017
LIVEABLE SCANDINAVIAINTELLIGENT HEALTHCARE | SUSTAINABLE CITIES | MODERN LIFESTYLE
DANISH BUSINESS DELEGATION

Självklart deltog Orbicon på denna stora händelse 28-30 maj 2017. Vår VD i Sverige, Åsa Malmäng Pohl höll ett föredrag under seminariet SUSTAINABLE CITIES. Hon pratade b.la. om Solrödgård ARV– Ett CO2 och energineutralt reningsverk, klimatanpassad dagvattenhantering och Orbicons studieresor avseende dagvattenprojekt i Köpenhamn. Åsa fick även pratat lite med högt uppsatta personer inom politiken och kungahuset bl.a. vår kronprinsessa Victoria. 

Läs mer på...

Orbicon AB har fått ny VD med ”mycket energi och ödmjukhet”

03
april
2017

Orbicon har utsett Åsa Malmäng Pohl till ny VD att efterträda Thomas Sandström. Danska Orbicon etablerades på den svenska marknaden under maj 2015, genom att förvärva det väletablerade och framgångsrika konsultbolaget Sandström Miljö och Säkerhetskunsult AB, där Thomas var en av grundarna.

Thomas har nu lämnat över taktpinnen till Åsa, som kommer leda verksamheten mot nya mål.  Samtidigt som Thomas påbörjade sin nya karriär i styrelsen från och med 1 april 2017, tillträdde Åsa sin position som VD på Orbicon.

Åsa kommer från det norska konsultbolaget Norconsult, där hon har...

Kontoret i Stockholm har flyttat

15
mars
2017

Då vi är ett expanderande företag med ny ägare så förbereder vi oss på stora förändringar och första steget var att flytta in i lokaler med mer möjlighet att växa.

I början av år 2017 flyttade vi från våra lokaler i Stockholm. Det blev ingen lång flytt utan till andra sidan av korridoren, vi bor alltså kvar på samma adress och samma våning.

Korta gatan 7, 171 54 Solna

Sandström säljer för att växa

09
mars
2017

Sandström Miljö & Säkerhetskonsult säljer verksamheten till det danska konsultföretaget Orbicon. Därmed får företaget finansiell och kompetensmässig förstärkning för att kunna växa i Sverige.

Orbicon är ett danskt konsultföretag med rötter ända tillbaka till 1866. Med 500 anställda är Orbicon en viktig aktör på den danska marknaden.

– Vi har under en period haft flera samarbetsprojekt med Orbicon, och det har visat sig att företagens kärnvärden stämmer väl överens. Orbicon har haft en god utveckling och storleken ger en stabil grund för att växa...