Nyheter

Välkommen tillbaka Laura!

14
januari
2019

Laura har precis tagit sin masterexamen i miljövetenskap på Stockholms universitet. Under våren och sommaren 2018 skrev hon sitt examensarbete på Orbicon som handlade om begreppet ekosystemtjänster i miljöbedömning och huruvida det är användbart i en miljökonsekvensbeskrivning. Det här ledde till en anställning där hon nu ska arbeta med miljöfrågor inom vattenmiljö. 

Vi är väldigt glada att ha tillbaka dig på kontoret.

Återigen välkommen Laura! 

Orbicon gör stor satsning i Luleå med nya lokaler!

08
november
2018

Här siktar vi högt och planerar för framtiden men innan vi kommer dit så erbjuder vi nu kontor/kontorsplats där du får möjlighet att lära känna härliga grannar och få lite sällskap i en trivsam miljö. I dagsläget finns ett antal, väl tilltagna, möblerade kontorsplatser (4 st) med möjlighet att möblera upp ytterligare 4 st. 

Vi sitter centralt, en promenad in till Luleå centrum tar ca 7 minuter, busshållplats utanför kontoret. Kontoret är fullt utrustat med kök för medhavd lunch, omklädningsrum, dusch och wc. I källaren finns möjlighet till träning på gym, squash, bastu och relax. ...

Examensarbete av Maria Blom

19
oktober
2018

Orbicon vill kunna erbjuda intressanta och utvecklande examensarbeten med koppling till utbildningar på högskole- och universitetsnivå inom förorenad mark, markvetenskap, geovetenskap, biologi, ekologi och samhällsbyggnad. Vi erbjuder kompetenta handledare med erfarenhet från den akademiska världen och arbetar för att kontinuerligt uppdatera och underhålla en ”bank” med idéer och uppslag till examensarbeten. 

Maria Blom startade sin resa på Orbicon med sitt examensarbete som ledde till en anställning, alltid lika roligt när det blir en succé matchning. Här nedan kan ni ta del av...

VA-mässan 25-27 sep, klart vi var där!

19
september
2018

Orbicon ställde ut på VA-mässan och fanns i monter B06:19, vi fördjupade oss om ledningsnät, lokala åtgärdsprogram för recipienter och dagvattenhantering. 
Vi hade även nöjet att lansera Data-Apex, ett verktyg som hjälper ledningsägare till kvalificerad åtgärdsplanering för spill- och dagvattensystem, tryck på bilden för att komma till sidan.

Det var givande dagar för oss på Orbicon, ser fram emot att spexa till det mer till nästa år!

TV 2 Danmark intervjuar vår VD, Åsa Malmäng Pohl

06
september
2018

Idag fick vi besök på vårt Göteborgskontor av TV 2 DANMARK, de önskade intervjua vår VD Åsa Malmäng Pohl. TV 2 DANMARK bevakar det svenska valet och i samband med detta intervjuas danska verksamheter i Sverige. Det samtalades om politik, ekonomi och Orbicons utveckling i Sverige. 

Jag uppskattar att få komma till tals och att intresset och engagemanget från Danmark är så stort kring vår svenska valdag.” 

Åsa Malmäng Pohl, CEO Orbicon AB