Orbicon går samman med WSP

Orbicon går samman med WSP

03 september 2019

Vi är glada att kunna meddela att Orbicon har gått samman med WSP, ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag

Genom att kombinera den samlade kompetensen hos WSPs och Orbicons specialister bildas ett av Nordens mest framgångsrika företag inom sektorerna miljö, VA och infrastruktur och bygg. Det kommer även att öka WSPs geografiska närvaro i Norden (närmare bestämt Danmark).

– Att bli en del av WSP är goda nyheter för vårt företag och våra medarbetare, kommenterar Orbicons vd Per Christensen. Genom att gå samman med WSP blir vi betydligt mer konkurrenskraftiga världen över och får tillgång till ett globalt nätverk och kompetens tillhörande ett av branschens ledande företag.

– Genom den här sammanslagningen kommer vi att kunna uppnå vårt strategiska mål att utöka vår verksamhet i Norden, samtidigt som vi stärker vår kompetens på miljöområdet, säger Magnus Meyer, vd för WSP Norden.
 

Om WSP

Cirka 49 000 anställda, varav 5 600 i Norden.

Erbjuder teknisk expertis och strategisk rådgivning till kunder inom sektorerna miljö, fastigheter och byggnader, transport och infrastruktur, kraft och energi, resurser (inklusive gruvdrift samt olja och gas) och industri. WSP erbjuder också strategiska rådgivningstjänster.

Deltagit i bl.a. följande projekt:

  • LaGuardia-flygplatsen i New York, med inriktning på LEED Gold-certifiering;
  • utformningen av skolorna Trimsaran och Parc y Tywyn, två grundskolor i Wales, designade och byggda enligt Passivhaus, världens mest rigorösa energi- och komfortstandard; och
  • bygget av Stockholms nya Citybanan, som involverar utgrävning av en 6 km lång järnvägstunnel på ett djup av mellan 10 och 40 m under stadskärnan.

Läs mer här: www.wsp.com och wsp.com/sv-SE


Bilden längst upp visar: Bent Simonsen, Hedeselskabet, Magnus Meyer, WSP og Per Christensen, Orbicon

 

 

Del denne side